Târgu Mureș, oraș plin de istorie și tradiție, dar, totodată, dornic să se dezvolte prin inovație și noutate.

Situat în centrul Transilvaniei, reședința județului Mureș este un orașel cochet plin de oameni cu suflet. De la români la maghiari, cu toții luptănd împreună pentru dezvoltarea armonioasă a ceea ce se numește pentru noi, "acasă".

Aproape neschimbată de anii ce au trecut, în centru orașului stă mândră cetatea. Printre zidurile ei uitate parcă în trecut se plimbă adesea locuitorii dornici de relaxare.

Centru orașului combină diverse tipuri de arhitecturi, iar tot aici este amplasată Catedrala Ortodoxă.

Nu putem uita nici de Platoul Cornesti și Gradina Zoologică unde în mod cert veți găsi activități pe toate gusturile.

Un punct important de reper al orașului este Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș. Aceasta fiind considerată una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ medical superior din ţară , cu un înalt statut multicultural și multilingvistic.

Chiar dacă în general ardelenii sunt modești, nu putem să nu menționăm un alt element ce ne face mândri că suntem locuitori ai acestui oraș. Și vom începe așa: dacă în 1990 totul era un experiment, acum, cu siguranță, este o necesitate. Plecând de la o structură complet voluntară , însa mică, formată dintr-un singur echipaj format din medici şi studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Medicină, dar cu sprijinul pompierilor militari, SMURD a ajuns acum ceea ce toată lumea știe: un serviciu profesionist cu aproape 4000 de pompieri paramedici, medici asistenți medicali, piloţi şi voluntari, dotat cu tehnică medicală de ultima generație, toate acestea în serviciul omului aflat în stare critică.

Dacă inițial resursele erau limitate, nimic nu a putut încetini evoluția, aşadar, în 31 iulie 1994 a luat naştere primul prima Cameră de Reanimare din România, la Târgu Mureș, la inițiativa domnului dr. Raed Arafat.

Nu știm dacă să îl numim noroc sau șansă, dar știm că fără acest serviciu nu am reuși să mai funcționam eficient și în detrimentul morții, sub sloganul "Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă".

“Luptam pentru viata,

Cat vom trai,

Pentru speranta

Si verbul “ a fi” !

Luptam pentru viata,

Alaturi de voi,

SMURD este forta,

SMURD suntem noi !"

(Imnul SMURD)

Fără a exagera de dragul artei, SMURD este o forță imensă cu care ne mândrim şi din care ne face o deosebită onoare să facem parte.

Vă așteptăm la Târgu Mureș pentru a ne bucura împreună de toate aceste locuri minunate.