Stimaţi invitaţi,

Îmi face o deosebită plăcere să vă lansez invitaţia de a participa la a doua ediţie a Congresului Naţional cu Participare Internaţională de Medicină de Urgenţă, CongrEMs 2020, organizat de Organizaţia Studenţească de Medicină de Urgenţă cu sprijinul Fundației pentru SMURD, UPU-SMURD Târgu-Mureș şi Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență  ´´Horea´´ Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ´´George Emil Palade`` Târgu-Mureş.

Am onoarea şi plăcerea de a prezida această manifestare ştiinţifică, importantă pentru comunitatea medicală românească, fiind singura manifestare ştiinţifică cu specific de Medicină de Urgenţă ce îşi asumă ca şi scop primordial implicarea şi pregătirea voluntarilor din cadrul serviciilor UPU-SMURD, a Serviciilor de Ambulanţă precum şi a studenţilor medicinişti la nivel naţional, ce au aceeaşi arie de interes şi anume Medicina de Urgenţă.

Voluntariatul în serviciile de Urgenţă a fost şi va rămâne o parte integrată a Medicinii de Urgenţă, dat fiind faptul că încă de la început, în anul 1990, la Târgu-Mureş, piatra de temelie a fost pusă de o echipă de medici, asistenţi şi studenţi voluntari pasionaţi, ambiţioşi şi cu o viziune deschisă către viitorul sistemului medical românesc. Pe parcursul anilor, această tradiţie s-a păstrat, studenţii medicinişti fiind în continuare implicaţi în activităţile desfăşurate de Serviciile de Urgenţă, iar exemple bine cunoscute le găsim la Cluj, Sibiu şi Târgu-Mureş.

Participanților le propunem o varietate de conferințe, workshop-uri, simulări de caz și exerciții demonstrative susținute de lectori români și internaționali, ce reprezintă personalități marcante în comunitatea academică din țară și de peste hotare, toate acestea fiind completate de  diversitatea lucrărilor științifice. De asemenea, va fi o ocazie de dezvoltare profesională pentru medici, asistenți și paramedici ce prestează servicii în cadrul unităților de primiri urgențe din țară.

Locaţia evenimentului, oraşul Târgu-Mureş, situat în inima Transilvaniei, fiind locul în care a luat naştere Medicina de Urgenţă românească modernă. Evenimentul este un ligand între generaţii, îmbinand experienţa şi devotamentul lectorilor cu tehnologia necesara, ducând mai departe tradiţia, Totodată Târgu-Mureş fiind un centru universitar de prestigiu pentru învăţământul medical românesc.

Ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem alături de noi în cadrul evenimentului CongrEMs 2020, în perioada 5-8 Martie 2020 la Târgu-Mureş.

 

Cu deosebit respect,

Prof. Dr. Raed Arafat

Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne

Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Preşedinte CongrEMs 2020